LOU

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Παιδική πορνογραφία μέσω του διαδικτύου

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ραγδαία αύξηση του ποσοστού παιδικής πορνογραφίας και συγκεκριμένα μέσω του διαδικτύου .Επειδή αφορά άτομα ιδιαίτερα ευαίσθητα όπως είναι τα παιδιά θα ήταν καλό να αναφερθούν τα σημαντικότερα αίτια και οι τρόποι αντιμετώπισης έτσι ώστε να μειωθεί όσο το δυνατό περισσότερο.


Δύο είναι οι κυριότερες αιτίες που ευνόησαν την ανάπτυξη αυτού του φαινόμενου.
-Η ανάπτυξη της τεχνολογίας .
-Η διάδοση του διαδικτύου τα τελευταία χρόνια.
Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις υπάρχει μεγάλος κίνδυνο ορισμένα άτομα να εκμεταλλευτούν την μη διασφάλιση αρχείων και το γεγονός ότι οι χρήστες του διαδικτύου μπορούν να γίνουν απρόσωποι. Έτσι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα άτομα ψυχολογικά διαταραγμένα όπως οι παιδόφιλοι ,είτε να προσπαθήσουν να βγάλουν χρήματα είτε να ικανοποιήσουν τις προσωπικές διαστροφές, μέσα από την εκμετάλλευση μικρών παιδιών.
Posted Image

Σήμερα γίνονται πολλές προσπάθειες για την αντιμετώπιση αυτού του αδικήματος. Το τμήμα της δίωξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνεισφέρει στην προσπάθεια αυτή. Παράλληλα, το Υπουργείο Επικοινωνίας γνωστοποίησε την δημιουργία μίας επιτροπής η οποία θα πραγματοποιήσει ενέργειες για την αλλαγή του παρόντος νομοθετικού πλαισίου χωρίς να τίθεται θέμα για τον ελεύθερο διαμοιρασμό πληροφοριών και απόψεων.


Πέρα όμως από αυτά τα μέτρα πρέπει όλοι μας, ο καθένας ξεχωριστά να συντελέσει στην μείωση της εξάπλωσης αυτής της μάστιγας.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.europarl.... DOC XML V0//EL
http://savvassavvas..../2011/01/1.html
http://savvassavvas..../2011/01/2.html 


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου