LOU

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Αδέλφια αθωώθηκαν, λόγω DNA, μετά από 30 χρόνια στη φυλακή

Δύο ψυχικά διαταραγμένα ετεροθαλή αδέλφια αφέθηκαν ελεύθερα, αφού εξέτισαν τρεις δεκαετίες σε φυλακή των ΗΠΑ για το...
βιασμό και τη δολοφονία ενός ανήλικου κοριτσιού, καθώς από την εξέταση DNA αποδείχθηκε ότι δεν είχαν διαπράξει το έγκλημα για το οποίο είχαν καταδικαστεί.  
Ο 50χρονος σήμερα Henry McCollum αγκάλιασε κλαίγοντας τους γονείς του στις πύλες των Κεντρικών Φυλακών στο  Ράλεϊ την Τετάρτη, μία ημέρα μετά την εντολή δικαστή, ο οποίος διέταξε την απελευθέρωσή του επικαλούμενος την ύπαρξη νέων αποδεικτικών στοιχείων για τη δολοφονία της 11χρονης Sabrina Buie το 1983. 
Ο 46χρονος ετεροθαλής αδελφός του, Leon Brown,  απελευθερώθηκε λίγο αργότερα από σωφρονιστικό κατάστημα  Maury, που βρίσκεται  κοντά στο Greenville, όπου εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης.
«Ήξερα ότι θα ερχόταν μία ευλογημένη ημέρα που θα βγούμε έξω από τη φυλακή. Απλά δεν ήξερα πότε θα ήταν», είπε ο McCollum και πρόσθεσε: «Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι έξω από αυτό το μέρος. Δεν υπάρχει οργή στην καρδιά μου.»
brothers2 4-9-2014
Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Douglas Sasser, ανέτρεψε τις καταδίκες, την Τρίτη. Είπε, ότι το DNA ενός άλλου άνδρα που βρέθηκε σε ένα αποτσίγαρο που είχε βρεθεί κοντά στο πτώμα του δολοφονηθέντος κοριτσιού, έρχεται σε αντίθεση με την υπόθεση σε βάρος των δύο αδελφών που είχαν εισάγει οι εισαγγελείς.  
brothers3 4-9-2014
Η είδηση για την αθώωση των δύο αδελφών μετά από 30 χρόνια κράτησης σε σωφρονιστικό κατάστημα, χάρη στα αποτελέσματα της εξέτασης DNA έκανε το γύρο του κόσμου και με το θέμα ασχολήθηκαν τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα στις ΗΠΑ και σε διάφορες χώρες του κόσμου.  
Χαρακτηριστικά, το aljazeera αναφέρεται στα όσα είπαν οι συνήγοροι υπεράσπισης, οι οποίοι δήλωσαν ότι η απόφαση περί αποφυλάκισης ήταν η τελευταία εξέλιξη σε μια διαβόητη υπόθεση που ξεκίνησε με τον εξαναγκασμό σε ομολογία δύο φοβισμένων εφήβων με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης.
Τότε, ο McCollum ήταν 19 ετών και ο και Brown ήταν 15 ετών. Δεν υπήρχε καμία φυσική απόδειξη που να συνδέει τα δύο αδέλφια με το έγκλημα.
Με βάση τα αποτελέσματα της εξέτασης DNA. δράστης του εγκλήματος ήταν ένας άνδρας ο οποίος ήδη εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης για μια παρόμοια υπόθεση βιασμού και ανθρωποκτονίας που είχε τελέσει ένα μήνα αργότερα από τη δολοφονία της Sabrina Buie.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου