LOU

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Ποιες είναι οι θεραπείες για αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας?

Μια άλλη πολύ συχνή ερώτηση είναι δυνατή η αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας να θεραπευτεί? Ενώ μπορεί να είναι αρκετά ανθεκτικό στην αλλαγή, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν μια σειρά αποτελεσματικών θεραπειών για αυτή τη διαταραχή. Για παράδειγμα, έφηβοι που λαμβάνουν θεραπεία που τους βοηθά να αλλάξει το τρόπο σκέψης που οδηγεί στην υιοθέτηση κακών συνηθειών τη συμπεριφορά τους (γνωστική συμπεριφορική θεραπεία) έχει βρεθεί για να μειώσετε σημαντικά τη συχνότητα των επαναλαμβανόμενων αντικοινωνικές συμπεριφορές.
Αφ 'ετέρου, προσπαθώντας για τη θεραπεία της αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας όπως και οι άλλες προϋποθέσεις δεν είναι συχνά αποτελεσματική. Για παράδειγμα, προγράμματα που έχουν προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει ένα καθαρά αντανακλαστική (διορατικότητα προσανατολισμένη) προσέγγιση για τη θεραπεία της κατάθλιψης ή διατροφικές διαταραχές σε άτομα με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας συχνά επιδεινώνονται αντί να βελτιώσει τα αποτελέσματα σε αυτά τα άτομα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ένας συνδυασμός του προγραμματισμού αυστηρός αλλά δίκαιος που δίνει έμφαση στην διδασκαλία άτομα με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας των δεξιοτήτων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να ζήσουν ανεξάρτητα και παραγωγικά με τους κανόνες και τα όρια της κοινωνίας των πολιτών ήταν πιο αποτελεσματική.
Αν και τα φάρμακα δεν αντιμετωπίζει άμεσα τις συμπεριφορές που χαρακτηρίζουν αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας, μπορούν να είναι χρήσιμες στην αντιμετώπιση των συνθηκών που συνυπάρχουν με αυτόν τον όρο. Ειδικώς, κατάθλιψη ή άγχος άτομα που έχουν και αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας μπορεί να επωφεληθεί από τα αντικαταθλιπτικά, και εκείνοι που εμφανίζουν παρορμητική θυμό μπορεί να βελτιώσει όταν χορηγείται σταθεροποιητές διάθεσης.
Τι θα συμβεί αν αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας δεν αντιμετωπίζεται?
Μερικά κοινωνικό κόστος των αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας, όπως και τα δεινά που υπέστησαν τα θύματα των εγκλημάτων που διαπράττονται από άτομα με αυτή τη διαταραχή, είναι σαφείς. Ωστόσο, όταν οι άνθρωποι με ASPD είναι οι χαρισματικοί ηγέτες των θρησκευτικών λατρειών, την καταστροφή που μπορούν να δημιουργήσουν συχνά δεν γνωρίζει εάν και έως ότου τα αποτελέσματα καταστροφή. Η μαζική αυτοκτονία που συνέβησαν κατά τη διακυβέρνηση του αιδεσιμότατου Jim Jones σε Γουιάνα 1978 είναι ακριβώς ένα τέτοιο παράδειγμα.
Τα άτομα που πάσχουν από αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας έχουν υψηλότερο κίνδυνο για κατάχρηση αλκοόλ και άλλων φαρμάκων και κατ 'επανάληψη διάπραξη εγκλημάτων. Φυλάκιση είναι μια πιθανή συνέπεια. Τα άτομα με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας είναι επίσης ευάλωτα σε προβλήματα διάθεσης, όπως η μείζων κατάθλιψη, ανησυχία, και τη διπολική διαταραχή; έχοντας άλλες διαταραχές της προσωπικότητας, ειδικά όρια (BPD) και ναρκισσιστικές διαταραχές προσωπικότητας; αυτοακρωτηριασμός και άλλες μορφές αυτοτραυματισμού, καθώς και να πεθαίνουν από ανθρωποκτονία, αυτοκτονία, ή ατύχημα.
Αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας τείνει να κάνει ουσιαστικά καμία προϋπόθεση άλλες, πιο προβληματική και δύσκολη η θεραπεία. Έχοντας αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας κάνει τα άτομα που έχουν επίσης ένα πρόβλημα κατάχρησης ουσιών πιο δύσκολο να βοηθήσει απέχουν από το αλκοόλ ή άλλα φάρμακα που χρησιμοποιούν. Οι άνθρωποι που έχουν τόσο αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας και της σχιζοφρένειας είναι λιγότερο πιθανό να συμμορφωθούν με τα προγράμματα θεραπείας και είναι πιο πιθανό να παραμείνουν σε ένα θεσμικό όργανο όπως φυλακή είτε σε νοσοκομείο. Οι κίνδυνοι αυτοί καταστούν μεγεθύνεται αν αντικοινωνικής διαταραχής προσωπικότητας δεν αντιμετωπίζεται. Οι στατιστικές δείχνουν ότι πολλά άτομα με αντικοινωνική διαταραχή της προσωπικότητας εμπειρία σε διαγραφή των συμπτωμάτων από τη στιγμή που φθάνουν 50 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου