LOU

Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Επτά εγκλήματα στο όνομα της θρησκείας...η βαναυσότητα χωρίς όρια

Αποτέλεσμα εικόνας για θρησκευτικα εγκληματα

Οι ιεροί πόλεμοι Τζιχάντ, οι Διωγμοί των Χριστιανών και άλλα πέντε απάνθρωπα φονικά εις το όνομα της θρησκευτικής πίστης, που διαπράχθηκαν χωρίς τύψεις, αποδεκατίζοντας το ανθρώπινο γένος. 

Αν ανατρέξει κανείς στην παγκόσμια ιστορία θα διαπιστώσει ότι πολλές φορές η θρησκευτική πίστη ήταν απλά μια δικαιολογία, η κινητήριος δύναμη για να διαπραχθούν κάποια από τα μεγαλύτερα εγκλήματα. Τα παρακάτω επτά κακουργήματα αποτελούν μερικά μόνο από τα φονικά που έγιναν εις το όνομα Εκείνου. 

Οι Βουδιστές της Βιρμανίας


Οι ανθρώπινες θυσίες ήταν μια καθημερινότητα στη βουδιστική κοινωνία της Βιρμανίας στα μέσα του 19ου αιώνα. Όταν η πρωτεύουσα της χώρας μεταφέρθηκε στο Μάνταλει, 56 άντρες θάφτηκαν στα θεμέλια της νέας πόλης για να προστατεύσουν και να αγιάσουν έτσι την πρωτεύουσα. 

Όταν μετά από καιρό ανακαλύφθηκε ότι δύο από τους τάφους ήταν άδειοι, οι βασιλικοί αστρολόγοι διέγνωσαν πως πρέπει να θυσιστούν 500 άντρες και γυναικόπαιδα, αλλιώς οι κάτοικοι έπρεπε να εγκαταλείψουν την πόλη. Σχεδόν 100 άτομα θάφτκαν ζωντανά προτού η Βρετανική κυβέρνηση σταματήσει αυτές τις τελετουργίες. 


Οι Δολοφόνοι Thuggee 


Η αιμοδιψής θεά Κάλι των Ινδών που ανήκαν στη μυστική αδελφότητα των Thuggee απαιτούσε τον απαγχονισμό ανθρώπων για να ξεδιψάσει από τις επιθυμίες της. Οι θυσίες στο όνομα της θεάς ξεκίνησαν από τον 16ο αιώνα και τα θύματα της φτάνουν τα 2 εκατομμύρια. 

Τα μέλη των Thuggee έπαιρναν τη ζωή σχεδόν 20 χιλιάδων αθώων κάθε χρόνο μέχρι τη επέμβαση των Βρετανών που έθεσε τέλος στις θρησκευτικές τους συνήθειες. Σε μια δίκη που έγινε το 1840, ένας μόνο πιστός της θεάς Κάλι κατηγορήθηκε για την εν ψυχρώ δολοφονία 931 ανθρώπων. Σήμερα κάποιοι ιερείς της Ινδίας προσφέρουν ως θυσία στην Κάλι κατσίκες και αγριοκάτσικα. 


Η Ιερά Εξέταση 


Η μεσαιωνική Ιερά Εξέταση τιμωρούσε τους τυχόν αιρετικούς της Καθολικής εκκλησίας από το έτος 1184 μέχρι και τον 13ο αιώνα. Τα βασανιστήρια, ωστόσο, μπήκαν στο πρόγραμμα μετά το 1252. Στις 15 Μαΐου, με παπική εντολή (Ad exstirpanda) επιτράπηκε η χρήση βασανιστικών μεθόδων από τους Ιεροεξεταστές. 


Μια από τις γνωστότερες μεθόδους ήταν το strappado, που μοιάζει με τα βασανιστήρια του Προκρούστη: Τα χέρια του κατηγορούμενου δένονταν με ένα σκοινί από όπου τα τραβούσαν μέχρι να μετατοπιστούν ο αγκώνες. Κάποιες φορές προσθέτανε βάρος και πίεση ακόμα και στα πόδια, με αποτέλεσμα να προκαλούν ζημιά και σε αυτά. 

Μια μορφή Ιεράς Εξέτασης υπάρχει ακόμα και σήμερα, υπό το όνομα Εκκλησίασμα του Δόγματος της Πίστης. Πριν την ενθρόνιση του Πάπα Βενέδικτου του 16ο, ο καρδινάλιος Ρατζίνγκλερ ήταν ο επικεφαλής της ενώ μέλη της αποτελούν πολλοί θρησκευόμενοι ανά τον κόσμο. 


Το Κυνήγι των Μαγισσών


Οι Χριστιανοί διώχτηκαν πρώτα από τον Αυτοκράτορα Νέρωνα το 64 μ.Χ. Μια τεράστια φωτιά -που υποτίθεται ότι έβαλε ο ίδιος ο Νέρωνας- ξέσπασε λίγο έξω από τη Ρώμη και κατάστρεψε το μεγαλύτερο μέρος της πόλης. Για να αποσπάσει την προσοχή από αυτές τις φήμες, ο Ρωμαίος Αυτοκράτορας διέταξε να συγκεντρωθούν και να θανατωθούν όλοι οι Χριστιανοί της πρωτεύουσας. Κάποιοι κατασπαράχτηκαν από τα άγρια σκυλιά ενώ άλλοι καήκαν ζωντανοί. 

Για τα επόμενα εκατό χρόνια η καταδίωξη των πιστών του Χριστιανισμού δε σταμάτησε. Οι μεγάλοι Διωγμοί των Χριστιανών σχεδόν τους αποδεκάτισαν: όλοι η πιστοί της Αυτοκρατορίας έπρεπε να φυλακιστούν και να θυσιαστούν στους θεούς ή να εκτελεστούν εν ψυχρώ. Αυτή η καταδίωξη έμελλε να είναι η τελευταία καθώς ο Κωνσταντίνος ο Πρώτος ήρθε στην εξουσία και το 313 μ.Χ. έθεσε τα νομικά θεμέλια του Χριστιανισμού. 


Οι Ανθρωποθυσίες των Αζτέκων 


Η θεοκρατία των Αζτέκων στον 14ο αιώνα απαιτούσε τις ανθρωποθυσίες για να ευχαριστηθούν οι θεοί και να ανταμείψουν τους πιστούς τους. Σχεδόν 200 χιλιάδες άνθρωποι θανατώθηκαν κυρίως προς τιμήν του θεού του Ήλιου, ο οποίος χρειαζόταν καθημερινή «τροφή» από αίμα. 


Οι καρδιές των θυμάτων ανοίγονταν και τα απομεινάρια των νεκρών τρώγονταν με τελετουργικές διαδικασίες. Άλλα αθώα θύματα πνίγονταν, απαγχονίζονταν ή καίγονταν ζωντανά. Προς τιμής του θεού της Βροχής πολλά βρέφη θυσιάζονταν έτσι ώστε τα δάκρυα τους να προκαλέσουν τη βροχή. 

Η θεά του Καλαμποκιού απαιτούσε τη θυσία μιας παρθένας, η οποία χόρευε για 24 συνεχόμενες ώρες, έπειτα θυσιαζόταν και της έβγαζαν το δέρμα. Στη συνέχεια το δέρμα της φορούσε ο ιερέας και το τελετουργικό συνεχιζόταν. Σύμφωνα με την ιστορία, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Ahuitzotl, 80 χιλιάδες κρατούμενοι κατακρεουργήθηκαν για να ικανοποιηθούν οι επιθυμίες των θεών. 


Το Ισλαμικό Τζιχάντ


Οι ιεροί ισλαμικοί πόλεμοι Τζιχάντ, που υποστηρίζονται από το Κοράνι, είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων κατά τη διάρκεια 12 αιώνων. 

Ακόμα και ανάμεσα στις πολλές διαφορετικές ομάδες της Τζιχάντ υπήρξαν διαμάχες και αλληλοσκοτωμοί καθώς όλες θεωρούσαν πως «υπερασπίζονται» το όνομα του Θεού. Οι Kharijis πολέμησαν τους Sunni, ενώ οι Azariqis επέβαλλαν το θάνατο σε όλους τους αμαρτωλούς και άπιστους του Μουσουλμανισμού.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου